Δρ Ευάγγελος Δ. Βογιατζάκης MD

Πρόεδρος ΔΣ της ΕΕΜΕΠΥ

vogiatzakisΙατρός Βιοπαθολόγος –Υγιεινολόγος, με εξειδίκευση στην Κλινική Μικροβιολογία. Πτυχιούχος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Εσδυ),  Κοινωνικός Ιατρός. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ Μικροβιολογικού –Βιοχημικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μυκοβακτηριδίων και Αντιπρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Γ. Ν.Ν. Θ.Α. «Η Σωτηρία».

Πρόεδρος του ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής στην Επικοινωνία και Εκπαίδευση στο Χώρο της Υγείας.( ΕΕΜΕΠΥ) , μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ) και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Διάδοσης του Ιπποκρατείου Πνεύματος. Μέλος σε 17 Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.

Έχει συγγράψει 12 (δώδεκα) Βιβλία (εργαστηριακή ιατρική, λοιμώξεις, κτλ), και έχει επιμεληθεί ειδικών εκδόσεων για τη Ιπποκρατική Ιατρική.

Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει μεγάλο αριθμό Επιστημονικών Εργασιών, σε Ελληνικά και Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά και Συνέδρια, με αντικείμενο την Εργαστηριακή Ιατρική, τη Μικροβιολογία, την Οργάνωση και Διοίκηση Εργαστηρίων και την Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στο χώρο του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό Ενημερωτικών Άρθρων, σε Περιοδικά, Εφημερίδες, Εγκυκλοπαίδειες, Βιβλία κλπ.

Υπήρξε Διευθυντής Σύνταξης και είναι μέλος Επιτροπών Έκδοσης σε έγκυρα Ιατρικά Επιστημονικά Περιοδικά.

Ως Προσκεκλημένος Ομιλητής έχει δώσει δεκάδες Διαλέξεις σε Ειδικές Επιστημονικές Εκδηλώσεις και Συνέδρια και για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής ή Εκπαιδευτής σε Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό. (Καθηγητής Μικροβιολογίας στη Νοσηλευτική Σχολή «Σ. Σλήμαν» του Υ.Υ.Π., Καθηγητής του Υ.Υ.Π. για τους αποφοίτους Παραϊατρικών Σχολών, Καθηγητής του μαθήματος « Μικροβιολογία-Λοιμώξεις», στο ΙΕΚ «ΕΚΑΒ» Αθηνών, Εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα – Πιλότος,σε θέματα AIDS (Πρόγραμμα ΕΟΚ), Μαθήματα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – Ιστορία Ιατρικής , Μαθήματα στα μετεκπαιδευτικά Προγράμματα του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, Μαθήματα σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσοκομείων, Μαθήματα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΙΝΤΕREG II, (ΕΣΔΥ), τιμητική διάκριση από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα Αγωγής Υγείας .

Υπήρξε ή είναι μέλος ειδικών Επιστημονικών Επιτροπών Υ.Υ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΣΥ, ΕΟΦ, Υ.Α, Υ.Π κτλ. (Επιτροπή Πιλοτικού Προγράμματος Διαπίστευσης Νοσοκομειακών Εργαστηρίων του Υ.Υ.Π. , Ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ, για την έγκριση Βιοκτόνων Προϊόντων, Διεθνής Επιτροπή Αξιολόγησης των ΑΕΙ /ΤΕΙ . (ΑΔΙΠ), Επιτροπή του ΚΕΣΥ για την αξιολόγηση των εργαστηρίων και για την επιλογή των ιατρών, για την εξειδίκευση της ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, Επιτροπής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Φυματίωση, Επιτροπή Εξετάσεων για την Ειδικότητα της Βιοπαθολογίας, Συμβούλια κρίσης και ένταξης Ιατρικού Προσωπικού ΙΚΑ, στο ΕΣΥ, Επιτροπή Ιατρονοσηλευτικής Εκπαίδευσης του ΚΕΕΛ., Ειδικές Επιτροπές Νοσοκομείων για θέματα ποιότητας, οργάνωσης, οικονομικού προγραμ­ματισμού, επιχειρησιακών σχεδιασμών και σφαιρικών προϋπολογισμών, Εμπειρογνώμων και Επικεφαλής Αξιολογητής Εργαστηρίων, του ΕΣΥΔ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, κτλ.