Μιχαήλ Ε. Παπαδάκης

Michael-PapadakisΟ κ. Μιχ. Παπαδάκης ασχολείται ενεργά με τον Τομέα της Υγείας τα τελευταία 20 έτη, ειδικευόμενος στις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών καθώς και στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας. Σήμερα κατέχει τη θέση του Υποδιευθυντή Οργάνωσης & Πληροφορικής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ – www.onasseio.gr). Έχει εργασθεί ακόμη στην εταιρεία IBM (www.ibm.com/gr) σαν Chief Software Analyst / Designer σε έργα ανάπτυξηςλογισμικού μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) σαν Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, καθώς και σαν Δ/ντής Πληροφορικής στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ Α.Ε.» και την εταιρεία συμβούλων «QUALCO S.A.» στην οποία διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. Ακόμη, εργάζεται ως καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» (Gestionnaire d’ établissements médicaux et médico-sociaux) του εν Ελλάδι παραρτήματος του Κρατικού Γαλλικού Πανεπιστημίου «Conservatoire National des Arts et Métiers – CΝΑΜ» (www.cnam.gr).

Ο κ. Παπαδάκης συμμετείχε στις ομάδες έργου για το σχεδιασμό και εγκατάσταση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO:9000 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (η 1ο στην Ελλάδα πλήρης πιστοποίηση ολόκληρου Νοσοκομείου) καθώς και στη δομή ψυχικής υγείας ΕΠΑΨΥ (η 1η στην Ελλάδα πλήρης πιστοποίηση ψυχιατρικής δομής). Συμμετείχε επίσης από το 2011 έως το 2015 στις Επιτροπές του Υπ.Υγείας για τη μελέτη σχεδιασμό και εφαρμογή στην Ελλάδα συστήματος αποζημίωσης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών σύμφωνα με το διεθνές σύστημα των Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών (DRGs), ενώ έχει σχεδιάσει το διαδικτυακό λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του ελληνικού συστήματος ΚΕΝ/DRGs. Έχει εργασθεί σε πολλά έργα τεχνολογίας τόσο στον τομέα της υγείας όσο και σε άλλους τομείς, όπως ενδεικτικά στην υλοποίηση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης Φαρμάκων, στην υλοποίηση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, στη Μηχανογράφηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κτλ, ενώ επιστημονικές και ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί και παρουσιασθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει επίσης στη συγγραφή του βιβλίου «Πολιτική & Οικονομία της Υγείας», έκδοση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 2006.

Ο κ. Παπαδάκης είναι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (www.ntua.gr) ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (MSc in Computer Science) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London, UK), Δίπλωμα Quality Systems Manager από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα (EOQ, www.eoq.org) και πιστοποιητικό Executive Training στη Διαχείριση της Τεχνολογικής Αλλαγής από τη Σχολή J.F.Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard, USA (www.hks.harvard.edu).

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜΗ), της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΠΥ), του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών IEEE (Electrical Engineering Society and Computer Society), της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής στην Επιστημονική Επικοινωνία & Εκπαίδευσης στο χώρο της Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), καθώς και του δικτύου KLN του Πανεπιστημίου Harvard, USA.