united4health

Παρουσίαση του προγράμματος τηλεφροντίδας Κεντρικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μελέτη του Διαβήτη στο Μόναχο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των θετικών κλινικών αποτελεσμάτων του προγράμματος τηλεφροντίδας Κεντρικής Ελλάδας στο
συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρίας για την μελέτη του Διαβήτη EASD2016, στο Μόναχο Γερμανίας από 12 έως 16/9/2016. Το συνέδριο παρακολουθούν ετησίως περίπου 15.000 επαγγελματίες υγείας και αποτελεί το σημαντικότερο επιστημονικό συνέδριο για την μελέτη του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ευρώπη, όπου παρουσιάζονται οι νεότερες εξελίξεις στην έρευνα και κλινική πρακτική.
Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έκαναν η Επ. Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπαργιώτα, Διευθύντρια της Ενδοκρινολογικής Κλνικής και Μεταβολικών Νόσων του Π.Γ.Ν. Λάρισας και ο κ. Γ. Ε. Δαφούλας, ιατρός ειδικ. Παθολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων.
Οι υπηρεσίες τηλεφροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα, υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων και την Διαδημοτική Αναπτυξιακή ΟΤΑ των Δήμων Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Βόλου, Λαμιέων, Κοζάνης, Κατερίνης, Βέροιας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών, Ψηφιακές Πόλεις AE – Cities NET S.A.», της Ψηφιακής Κοινότητας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος United for Health http://www.united4health.eu. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πλαισίου CIP PSP-ICT«Υποστήριξη Πολιτικών για Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υγείας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος United for Health επιλέγονταν ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2) από τους θεράποντες ιατρούς με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ’ οίκον παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής. Μέσω των προγραμμάτων αυτών παρέχονταν καινοτόμες υπηρεσίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε δεκάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών από την 5η ΥΠΕ και τους Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.
Μέσω του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος ACTIVAGE, που πρόσφατα υπέβαλε επιτυχώς για χρηματοδότηση η Cities Net AE στο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Ορίζοντας-Horizon 2020» της Ε.Ε., υπό την προεδρία του Δημάρχου Τρικκαίων, το πρόγραμμα τηλεφροντίδας της Κεντρικής Ελλάδας αναμένεται να αναβαθμιστεί με ενσωμάτωση τεχνολογίας Internet of Things εντός της επόμενης τριετίας.